Biurų pastatas ATLAS GARDEN

Vietovė: Stokholmas, Švedija
Metai: 2015
Užsakovas: AB „Arcona“
Architektas: Sweco Architects

Stokholme renovuotas pastatas, kuriame įsikūrė viena seniausių Švedijos knygų leidyklų „Bonnier“ administracija. Tai – savo išvaizda išsiskiriantis projektas, kurio originalią įgyvendinimo įdėją pasiūlė „Sweco“ architektai.

Pastato fasadą sudaro 50 procentų stiklo ir tiek pat proc. aliuminio. Unikalumą pabrėžia žalios spalvos abstrakcijos ir tekstų koliažai, sukurti remiantis knygų ištraukomis, kurias yra išleisdusi „Bonnier“ leidyklą. Šoninės pastato sienos turi žvyniuotą veidą – jos yra padengtos cinko žvynų sistemos ventiliuojamu fasadu.

Daugiausia dėmesio, įgyvendinant šį išskirtinį projektą Stokholme, buvo skiriama energijos taupymui ir ekologijai. „Atlas Garden“ projektas yra sertifikuotas BREEAM, o tai įrodo, kad pastatas daro mažiausią poveikį aplinkai per visą savo gyvavimo laikotarpį. Statinio lokacija yra nepatogioje vietoje, labai arti siauro kelio, todėl įgyvendinant projektą buvo keliami labai aukšti gaisriniai ir garsiniai reikalavimai.